Integratieve jeugdtherapie en coaching

Ineens verandert alles. Je school, je vriendschappen, het contact met je ouders, je kijk op de wereld en ook in je lichaam gebeurt er nu zoveel tegelijk met als klap op de vuurpijl het stempel PUBER!

Gelukkig geldt dit voor alle jongeren. De verandering verloopt bij iedereen anders maar iedereen komt aan de beurt. En daar heb je het dan maar mooi mee te doen. Dat kan lastig zijn. Voel jij je niet begrepen, zit je niet lekker in je vel, loop je vast of weet je het gewoon even niet?

Bij mij mag je uitblazen. Ik luister zonder oordelen. Samen kunnen we bedenken wat jij wilt want de oplossingen weet jij zelf het beste. Kortdurend en doelgericht. Niet de hulpvraag van je ouders maar dat waaraan jíj wilt werken staat centraal. Als we dat aanpakken is meestal de hulpvraag van je ouders namelijk ook opgelost. Is dat geen fijn vooruitzicht?

De begeleiding is laagdrempeling en oplossingsgericht. Jij staat centraal met de focus op de oplossing. Jouw unieke talenten, kwaliteiten en vaardigheden zijn het vertrekpunt. We gaan opzoek naar ieders unieke 'pixie dust' om van daaruit de vertaalslag naar de oplossing te maken. Dat doen we spelenderwijs door middel van creatieve werkvormen, gesprekstechnieken, rollenspellen, lichaamswerk, visualisaties en andere spelletjes. Uiteraard volledig afgestemd op jouw interesses en leeftijd.

Bij coaching is de aanpak vooral gericht op het herkennen en bespreekbaar maken van het probleem, het zoeken naar de oplossing en het aanleren van vaardigheden zodat je nieuwe mogelijkheden ziet en jouw gedrag kan aanpassen. Er wordt gewerkt aan de stappen die jij zelf kan gaan zetten.

Bij integratieve jeugdtherapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Hierbij maak ik gebruik van verschillende verklaringsmodellen. Ik kijk ook naar je omgeving, hoe je over zaken denkt, je emoties en gevoelens, je gedrag en je lichaam. Allemaal zaken om jou heen die invloed op elkaar hebben en jou jou maken. Van daaruit richten we ons op verwerking, aanpakken en oplossen op een manier die bij jou past. Je ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot mogelijke oplossingen te komen. Zo krijg je meer grip op je eigen situatie.

Begeleiding op het gebied van sociaal emotionele problemen en op gedragsniveau. Je kan hierbij denken aan onder andere faalangst, hyperactiviteit, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden, slecht slapen, hoog gevoeligheid, agressief gedrag, hoofdpijn, ontlasting en plasproblemen zonder medische oorzaak. Ook help ik bij scheiding en bij rouwverwerking. Staat jouw vraag hier niet bij? Dat kan, het vakgebied is breed. Neem gerust contact op.

Zelfinzicht, zelfbewustzijn en zelfregie, tenslotte moet je het ook zelf doen in DE PRAKTIJK!