Integratieve kindertherapie en coaching

Soms lopen kinderen even vast. Zitten ze in een lastige situatie, niet lekker in hun vel of zijn ze uit balans. Coaching of therapie kan ze dan weer op weg helpen. DE PRAKTIJK biedt (spel)begeleiding aan kinderen van 6 tot 18 jaar die op sociaal emotioneel gebied wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken of op gedragsniveau iets willen leren.

De begleiding is laagdrempeling oplossingsgericht en spelenderwijs. Het kind staat centraal met de focus op de oplossing. De unieke talenten, kwaliteiten en vaardigheden van het kind zijn het vertrekpunt. We gaan opzoek naar ieders unieke 'pixie dust' om van daaruit de vertaalslag naar de oplossing te maken. Dat doen we spelenderwijs door middel van creatieve werkvormen (tekenen, kleien, verfen), gesprekstechnieken, rollenspellen, lichaamswerk, visualisaties en andere spelletjes. Uiteraard volledig afgestemd op de interesses en leeftijd van het kind.

Bij coaching is de aanpak vooral gericht op het herkennen en bespreekbaar maken van het probleem, het zoeken naar de oplossing en het aanleren van vaardigheden zodat het gedrag verandert. Er wordt gewerkt aan de stappen die het kind zelf kan gaan zetten.

Bij integratieve kindertherapie wordt in beeld gebracht waardoor het probleem is ontstaan. Hierbij maak ik gebruik van verschillende verklaringsmodellen. Van daaruit richten we ons op verwerking, aanpakken en oplossen. Het kind ontdekt eigen kwaliteiten en krachten om tot mogelijke oplossingen te komen.

Begeleiding op het gebied van sociaal emotionele problemen en op gedragsniveau. Je kan hierbij denken aan onder andere faalangst, hyperactiviteit, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden, slecht slapen, hoog gevoeligheid, agressief gedrag, hoofdpijn, ontlasting en plasproblemen zonder medische oorzaak. Ook help ik bij scheiding en bij rouwverwerking. Staat jouw vraag hier niet bij? Dat kan, het vakgebied is breed. Neem gerust contact op.

Dromen, durven en vooral spelenderwijs opweg naar de oplossing in DE PRAKTIJK!